Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Stichting Chinese School Arnhem

Maarten Noorlander aan het woord: dit is mijn Chinees avontuur

大家好,

Maarten Noorlander vertelt in dit artikel zijn ‘Chinese avontuur’. Hij volgt op dit moment de cursus voor gevorderden en is bezig met de voorbereidingen voor HSK 4.
Maarten
Ik begon mij te interesseren in de Chinese taal toen ik 15 / 16 jaar oud was. Er was toen een Chinese (Kantonese) klasgenoot die mij weleens wat Kantonees leerde. Toentertijd wist ik niet eens dat er een stichting Chinese School Arnhem bestond….Had ik het toen maar geweten…
Op het HBO kwam China veel aan bod. We zijn toen zelfs naar China geweest. Toen ik daar uit het vliegtuig stapte op Beijing Capital International Airport dacht ik: “Ik kan hier wel een tijdje wonen!”. Deze gedachten zijn toen nooit meer uit mijn hoofd gegaan. Na mijn studie IBL (International Business and Languages) ben ik naar Baotou, Nei Mongol, gegaan en heb daar een jaar Engelse les gegeven. Toen sprak ik buiten Nin Hao geen Chinees. In Baotou heb ik de basis gelegd voor mijn Chinese taalvaardigheden. Praten met taxichauffeurs, winkeleigenaren en mijn Chinese vrienden heeft mij een goede basis gegeven.
Waarom is het belangrijk om Chinees te leren?
Als je naar China gaat, merk je dat er (toch nog) weinig Engels wordt gesproken door de mensen. En zeker door de mensen die de beslissingen nemen binnen de grote Chinese bedrijven. Daarom is het voor iemand die een internationale carrière ziet zitten, zeker belangrijk om Chinees te leren. Daarnaast is het een economie die steeds belangrijker wordt op het wereldtoneel. Wie had gedacht dat er een Chinese bank in Nederland zou komen? Nu kan ik gewoon met mijn ICBC pas in Rotterdam terecht!

Waarom Stichting Chinese School Arnhem?
1: Een gezellige school met meer dan 100 leerlingen
2: Vakkundige docenten
3: Op maat gemaakte lessen
4: Flexibele lestijden
5: Een leuke klas!
6: Veel huiswerk; of hoort dit er niet bij 😉

Maar bovenal is Stichting Chinese School Arnhem een school met een hart, een hart dat openstaat voor leerlingen/cursisten van elke afkomst!
ik-wil-chinees-leren
Iedereen vanaf 14 jaar die weinig tot geen kennis heeft van de Chinese taal kunnen starten met de basiscursus niveau 1,2 of 3 en verder doorstromen. Het tweede semester start op zaterdag 4 februari 2017. De inschrijving is geopend!

Dit artikel is geschreven door Maarten Noorlander
(Cursist Stichting Chinese School Arnhem)