Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Laatste nieuws

Stichting Chinese School Arnhem

Klas M9 presenteert

Zoals jullie weten hebben de leerlingen uit de hoogste klas de eer om als presentator op te treden bij activiteiten zoals bijvoorbeeld het eindfeest. Om de presentatietechnieken te verbeteren zijn de leerlingen van M9 afgelopen maand druk bezig geweest met voorbereidingen van presentaties. Hier vertellen ze jullie graag meer over.
img_0229
In M9 richten we het eerste halfjaar sterk op onze Chinese spreekvaardigheid. Dit doen we door een (eigen) verhaal te vertellen of te praten over een verhaal dat we hebben gelezen. De feedback van onze docent (Deng laoshi) geeft me inzicht in wat beter kan en helpt me vloeiend te leren spreken. Afgelopen maand heeft ieder van ons presentatie gegeven over een beroemd persoon die we zelf mochten kiezen. Zo was elke presentatie interessant en zit er variatie in de les.

张倩婷, Jolinda Zhang

IMG_0234.png

Chinees is echt een leuke taal! Het leren ervan is geweldig. Het is één van de fundamenten van China, het land van 5000 jaar geschiedenis. De taal is heel bijzonder en heel anders dan bijvoorbeeld Nederlands. Je waant je echt in een nieuwe wereld. De karakters en de tonen maken het zeer speciaal. Ik ben erg gecharmeerd door de karakters. Maar Chinees leren is meer dan alleen het lezen van tekstboeken. Om onze mondelingvaardigheid te verbeteren beginnen we bijna elke les met spreekopdrachten en soms praten we ook over koetjes en kalfjes, wel in het Chinees natuurlijk. Zo blijft de les leuk, leerzaam en interessant!

陈伟雄, Alex Tran

new-image-rbqqf

在M9班级,学习中文不仅仅通过书本,我们还会有实践。每节课上我们有座谈会,用中文谈论时事和闲聊家常。最近我们举行了一场中文演讲。每位同学要结合幻灯介绍一个名人。同学们都选了自己喜欢的偶像。这样的形式也让学习中文变得更加有趣。

                      蔡尔利

new-image-iyadg

In onze klas M9 leren we veel. We leren lezen, schrijven en spreken op HSK5 niveau. Nu richten we vooral op vloeiend spreken. Aan het begin van de les praten we elkaar vaak bij over onze bezigheden afgelopen week in het Chinees. Dat is niet alleen heel erg gezellig, maar dankzij de feedback van Deng laoshi ook nog eens leerzaam. Door mijn presentatie te houden heb ik meer geleerd over hoe ik mijn stemgebruik kan inzetten om iets duidelijk te maken. Daarnaast heb ik geleerd betere woordkeuzes te maken. Ik ben ervan overtuigd aan het eind van het schooljaar een betere presentator te zijn dan bij het eindfeest van vorig schooljaar.

胡立汇, Lowie Hu