Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Laatste nieuws

Image Alt

Stichting Chinese School Arnhem

Leerling Marry Lin aan het woord

Hallo,
Mijn naam is Marry Lin (Chinese naam: 林绮雯), een studente van de Stichting Chinese School Arnhem.


Ik ben als een 12-jarige kind begonnen met het leren van Chinees Mandarijns en nu als een 20-jarige, heb ik besloten om de school te verlaten om mijn laatste jaar van mijn hbo-studie in biochemie af te ronden.

Toen ik op deze school begon, werd ik in de laagste klas gezet, waar leerlingen eerst het pinyin leren. Door de jaren heen was ik altijd (een van) de oudste in de klas. De gemiddelde leeftijd was ongeveer 7 jaar jonger dan ik en ik voelde me wel soms een beetje raar ertussen te zitten, maar dat heeft mij niet tegengehouden om door te gaan met het leren van Chinees. En om eerlijk te zijn, ik heb ook veel van mijn jongere klasgenoten geleerd.
Mijn tijd op de school heeft mij veel opgeleverd. Ik kan nu de Chinese nieuws volgen én er veel van begrijpen, verder kan ik nu ook behoorlijk wat lezen en communiceren in het Chinees. Ik heb nog een lange weg voor mij voordat ik vloeiend Chinees kan, maar ik heb nu besloten te focussen op een andere uitdaging. Stoppen met Chinees leren vind ik geen goede optie, dus ik ga wanneer er tijd voor is gewoon door met leren.

Als laatste wil ik graag mijn dankbaarheid tonen aan de leraren van de Stichting Chinese School Arnhem, die zich elke zaterdag inzetten om Chinese lessen te geven aan de leerlingen.  Verder wil ik ook graag mijn M8 klasgenoten bedanken. Zij hebben de lessen net wat interessanter en grappiger gemaakt met hun leuke persoonlijkheden. Ik zal jullie altijd aanmoedigen voor wat jullie allemaal hierna gaan doen!
IMG_0940.JPG

        我叫林绮雯 (英文名字:Marry Lin),是一位安恒中文学校的学生。我12岁的时候就开始学习中文了。现在20岁的我就要离开这个学校去实现我的学士学位。

刚进安恒中文学校的时候,我读小班,从零开始,因为我那时候一个字都不会写, 不会认。我的同班同学都比我小好几岁,到现在我仍然是班级里年龄最大的一个同学, 有时候我觉得有点儿尴尬, 因为我是班级里唯一的一个大孩子,但是这没让我放弃读中文。虽然他们的学习方式和思维跟我的不一样, 但跟这些小同学们一起上学也让我学会了很多东西,增长了很多知识。我们互相取长补短, 课堂气氛都是相当的活跃。

       在安恒中文学校的8年里,我的中文水平提高了很多。现在我看中国新闻的时候,我能听得懂好多好多他们报道的事情,而且我还能看得懂报纸,能够轻松地跟其他人用中文交流。当然我还有很多要学。现在我马上就要离开安恒中文学校了,我的汉语还没达到我所要的水平,今后我一定还要在我的空闲时间继续努力学习中文。

           最后,我要对安恒中文学校的老师们表现感谢。感谢你们每周六来中文学校教中文, 感谢你们孜孜不倦的工作态度,在此我也特别感谢林时春校长为安恒中文学校而付出的一切。还有我要感谢我们M8班的同学。有他们在班里,上课的时候永远都不会无聊。我只想让你们知道,无论你们身在何处,我都会默默地为你们加油, 喝彩!
nog meer eten2017

Hello,

My name is Marry Lin (Chinese name: 林绮雯), a student at the Stichting Chinese School Arnhem. I started studying here at the age of 12 from the MJ1 class and now at an age of 20, I have decided to leave to focus on finishing up my Bachelor’s studies in biochemistry.
Beginning at the lowest class was a good choice, as I strongly believe that learning should always start from the basics. Throughout the years, with the average age of my classmates being 7 years younger than me, I have been one of the oldest in the class, if not the oldest and honestly, I did feel embarrassed sometimes. However, that did not prevent me from continuing to learn Chinese. Furthermore, despite the gap in age, I have met some very nice and fun people, whom I have also learned lots from.

My stay at the Stichting Chinese School Arnhem has been very fruitful. Nowadays, I am able understand many things discussed on the Chinese news, furthermore I am able to read and communicate decently in Chinese. There is still lots for me to learn until I can say that I am fluent in Chinese Mandarin, however it is time to part ways now to focus on a different challenge that I have chosen for myself. This does not mean I will stop learning Chinese, only that it will be done with a different pacing by balancing with other responsibilities.

Finally, I would like to express my sincere gratitude to all the teachers at the Stichting Chinese School Arnhem for spending their time every Saturday to teach Chinese and their guidance on my own personal journey to learn the language. I would also like to thank my dear M8 classmates for always making the classes a bit more interesting and fun with their craziness and I will always be rooting for you guys no matter what you do!  
Sincerely, 
Marry Lin
bovenbouw fail