Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Laatste nieuws

Stichting Chinese School Arnhem

Leerling Yaora aan het woord

‘Dankzij Chinese les ben ik erachter gekomen dat ik niets leuker vind dan bezig te zijn met de Chinese taal en daarom heb ik ervoor gekozen om sinologie te studeren’

Afgelopen zaterdag 25 juni was alweer de laatste schooldag van schooljaar 2015-2016. Het schooljaar hebben we feestelijk afgesloten met de uitreiking. De laatste schooldag is de uitgelegen kans om klasgenootjes, ouders en docenten te bedanken en een fijne vakantie te wensen. Van een aantal leerlingen hebben we helaas definitief afscheid moeten nemen.
Yaora, Chinese naam 黄尧, heeft de afgelopen 6 jaar bij ons op Stichting Chinese School Arnhem Chinees geleerd. Jammer genoeg heeft ze moeten besluiten om vroegtijdig te stoppen met Chinese les. Onderstaand is haar verhaal en haar kijk op onze school te lezen.

‘Hallo, ik ben Yaora, 黄尧 en ik ben Chinees gaan leren omdat ik zeer geïnteresseerd ben in de Chinese cultuur. Ik ben geadopteerd, dus ik wist in het begin niet erg veel over mijn geboorteland. Daarom ben ik blij dat deze school een methode biedt waardoor je naast de taal ook over de Chinese cultuur leert. Stichting Chinese school Arnhem is daarbij goed te combineren met de Nederlandse school. Verder leer je hier niet alleen de taal, maar krijg je bijvoorbeeld ook kalligrafie les (bovenbouw) en vieren we Chinese feesten. Wat ik vooral erg leuk vind aan deze school is dat er veel inzet wordt getoond door de leraren, de ouderraad en de directrice . Zij zorgen er elk jaar weer voor dat er leuke evenementen worden georganiseerd. De Chinese nieuwjaarsdag is mij dit jaar het meest bij gebleven. We leerden Chinese Nieuwjaars spreuken en iedere leerling had iets te eten meegenomen (natuurlijk iets Chinees zoals 饺子, dumplings) die we met z’n allen opaten. Het was heel erg gezellig en dan zie je dat deze school niet alleen het leren van woordjes is, maar dat het ook heel leuk kan zijn. Deze 6 jaren dat ik hier op school zit, heb ik als zeer leerzaam ervaren en zullen mij zeker op weg helpen met mijn vervolgstudie. Door Chinese les ben ik erachter gekomen dat ik niets leuker vind dan bezig te zijn met de Chinese taal en daarom heb ik ervoor gekozen om sinologie te studeren (Chinese taal en cultuur) in Leiden. Ik kan hierdoor helaas niet meer deze school afmaken, omdat ik op iets latere leeftijd ben begonnen. Daarom raad ik iedereen aan om vroeg te beginnen met Chinese les. Ik kijk tevreden terug naar mijn tijden op deze school. Het heeft me zeker veel geleerd en die kennis zal ik goed kunnen gebruiken voor mijn studie.’

Lieve Yaora, we gaan je ontzettend missen! Afgelopen jaren hebben we je mogen leren kennen als een hard werkend, nieuwsgierig lief meisje dat haar werk zeer serieus neemt. Namens alle docenten en natuurlijk je klasgenootjes, wensen we je heel veel succes met je vervolg studie! Als je nog een keer toevallig op zaterdag in Arnhem bent vergeet ons dan vooral niet even op te zoeken. We horen graag hoe het met je gaat.

IMG_0087.JPG