Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Laatste nieuws

Stichting Chinese School Arnhem

Wie zijn wij en wie zijn wij niet

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat we weer volop bezig zijn met de voorbereidingen om het nieuwe schooljaar fris te kunnen starten. Nu het einde van het schooljaar nadert zien we steeds meer nieuwe gezichten van ouders die met hun kind(eren) een kijkje bij ons op school komen nemen. Leuk! Want iedereen kan Chinees leren en is van harte welkom. We zijn erg blij met de nieuwe inschrijvingen voor het komende schooljaar. Echter horen we helaas steeds vaker dat er verwarring is ontstaan over de namen van de Chinese scholen in de regio. Om deze reden wil ik graag het een en ander ophelderen.
Stichting Chinese School Arnhem is in 1979 opgericht, bestaat hiermee het langst en is de grootste zaterdagschool in regio Arnhem Nijmegen. In de Chinese gemeenschap staan we daarom vanouds bekend onder de naam Chinese School Arnhem of zelfs De Chinese School. Afgelopen jaren is de interesse voor de Chinese taal en cultuur toegenomen. Daardoor zijn er in regio Arnhem Nijmegen meerdere particuliere instellingen opgericht die ook de naam ‘Chinese School’ dragen. Bij dezen wil ik daarom benadrukken dat Stichting Chinese School Arnhem geen enkele connectie of samenwerking heeft met een van deze instanties. We kunnen dus niet aansprakelijk worden gesteld voor informatie of activiteiten van derden. Belangrijk om te weten is dat als we het hebben over Stichting Chinese School Arnhem we te herkennen zijn aan ons logo.
Om onze school beter op de kaart te zetten hebben we nu ook Facebook. Help ons door een duimpje omhoog te doen, dat wordt zeer gewaardeerd!  like

Over ons logo
Het logo van Stichting Chinese School Arnhem lijkt op de opkomende zon en symboliseert het verbreden van onze horizon. De kleur rood staat voor geluk, levendigheid, welgesteldheid en passie. De kleur geel is ook een belangrijke kleur in China. Het is namelijk de kleur van het element aarde en symboliseert de keizerlijke macht. De eerste keizer van China was dan ook bekend als de gele keizer. In heel veel dynastieën mocht alleen de keizer geel dragen. Verder is het ook de kleur van de Gele Rivier, waar de Chinese beschaving ontstaan is.  Daarom is de Gele Rivier ook afgebeeld in ons logo.
logo klein