Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Laatste nieuws

Stichting Chinese School Arnhem

Yaron Huberts aan het woord: waarom ik Chinees leer

新年好!
Mijn naam is Yaron (杨荣) Huberts en ik volg Chinese lessen bij de Stichting Chinese School Arnhem. Ik ben begonnen met het volgen van Chinese lessen toen ik in de eerste zat van de middelbare school. Ik zat destijds op het Lorentz Lyceum waar ik met veel plezier Chinees van Mevr. Lin heb gevolgd, maar na de middelbare school was het avontuur jammer genoeg voorbij.
Twee jaar na ik gestopt was kwam ik een meisje uit China tegen op de universiteit. Natuurlijk heb ik even geprobeerd om Chinees met haar praten, maar dat ging mij een stuk moeilijker af dan ik had verwacht! Ik had twee jaar geen Chinees gesproken en ik was behoorlijk veel vergeten. Daarom heb ik contact gezocht met de Stichting Chinese School Arnhem. Nu, bijna een jaar later heb ik mijn HSK 3-diploma behaald en is mijn Chinees beter dan ooit!
Waarom Chinees leren?
Ongeveer een op de zes mensen op aarde komt uit China. Het Chinees is dan ook de meest gesproken taal ter wereld. Voor de meeste Chinezen is Chinees Mandarijn de enige taal die ze beheersen (naast hun eigen gesproken dialect). Toen ik in China op studiereis was heb ik zeker wat gehad aan mijn kennis van de Chinese taal, want Engels werd haast niet door de mensen gesproken (wat de meesten misschien wel zouden verwachten). De Chinese taal en cultuur is anders dan we hier gewend zijn en kennen. Dat maakt het zo uitdagend en interessant om Chinees te leren!
Waarom Stichting Chinese School Arnhem?
Mijn Chinees is het afgelopen jaar met sprongen vooruit gegaan. Tijdens de lessen wordt er  voornamelijk Chinees gepraat in plaats van Nederlands (dit is mede omdat ik in de gevorderde groep zit), waardoor je toch twee uur per week wordt ‘ondergedompeld’ in ‘het kleine China’. De lessen zijn kleinschalig waardoor je veel de tijd hebt om te praten en te oefenen. De docenten zijn bekwaam en behulpzaam, net als mijn mede cursisten. Stichting Chinese School Arnhem is een goede, leuke en gezellige school die ik zeker kan aanbevelen.
Start het nieuwe jaar goed en klik dus snel op onderstaande button, dan zie ik je graag het tweede semester op school! Tot 4 februari 2017, 二月四号见!
ik-wil-chinees-leren
Iedereen vanaf 14 jaar die weinig tot geen kennis heeft van de Chinese taal kunnen starten met de basiscursus niveau 1,2 of 3 en verder doorstromen. Het tweede semester start op zaterdag 4 februari 2017. De inschrijving is geopend!

Dit artikel is geschreven door Yaron Huberts
(Cursist Stichting Chinese School Arnhem)