Directeur mevr. Lin

Onze school heeft als doel de Chinese taal en cultuur in Nederland door te geven. In onze multiculturele samenleving is het belangrijk om onze grenzen te verleggen en in aanraking te komen met andere culturen. Daarom staat onze school open voor iedere belangstellende die zich de Chinese taal eigen wil maken.

Laatste nieuws

Stichting Chinese School Arnhem

Mevr. Lin en juf Maylinthia hebben deelgenomen aan ETPRS conferentie

Op 7 en 8 oktober hebben mevr. Lin en juf Maylinthia deelgenomen aan de ETPRS16 conferentie in Amersfoort. Benieuwd naar wat de conferentie inhield en wat we hebben gedaan? Lees dan snel verder
Soms denk ik dat ik toch al heel veel van TPRS weet en het met succes weet toe te passen in mijn lessen en soms heb je lessen waarna je denkt: waarom ging het niet zoals ik wilde? Heb ik iets over het hoofd gezien? Te weinig gecirkeld? Of misschien juist teveel?
Wat is het dan fijn dat er van die momenten zijn waarop je met andere docenten ervaringen kunt uitwisselen, zoals de regio-bijeenkomsten van TPRS Platform. Maar ook tijdens de Agen workshops afgelopen juli bijvoorbeeld. Alleen al het feit dat je met 80 gelijkgestemden lekker over TPRS kunt praten is alleen al een fantastische ervaring (weer eens wat anders dan de verveelde gezichten die mijn familie en vrienden tegenwoordig maken als ik wéér eens over de goede kwaliteiten van TPRS begin).
14572361_1673702332946691_5801513280559763285_n
Het observeren van andere docenten is zo ontzettend waardevol; hoeveel workshops je ook gevolgd hebt, hoeveel boeken en artikelen over TPRS je ook gelezen hebt, in mijn ogen gaat er toch niets boven een live voorstelling van geweldige en ervaren docenten. De hersenen van mevr. Lin begonnen, ondanks de vakantieperiode, op volle toeren te draaien. Ze had dan ook na een week Agen (een plaats in Frankrijk waar ze een TPRS cursus heeft gevolgd) genoeg inspiratie voor de start van het nieuwe schooljaar. M6 leerlingen die dit lezen zullen nu met knikkende hoofden achter het scherm dit artikel lezen.
span
Ik ben niet in Agen geweest en ben daarom heel blij dat ik heb kunnen en mogen deelnemen aan ETPRS16, de eerste TPRS conferentie in Nederland. Hoewel mevr. Lin wel in Agen is geweest afgelopen zomer en volgende maand bevoegd TPRS docent is -graag een applausje-, is ze toch met mij mee gegaan naar de conferentie. Want ook docenten die al heel veel weten en kunnen willen zich net als ieder mens continu verbeteren.
imag2214
TPRS TPRS TPRS, ja ik begin er alweer over te ratelen. Jullie zullen nu wel afvragen wat dit precies inhoud. TPR Storytelling gebruikt verhalen als middel om woorden in context te leren en in het lange termijn-geheugen op te slaan. Vocabulaire en grammaticale structuren worden ongemerkt ingesleten doordat de leerlingen luisteren naar en meewerken aan humoristische en persoonlijke verhalen. De docent kan met de technieken van TPRS voorzien in een doorlopende stroom begrijpelijke en interessante input in de doeltaal waardoor de leerlingen de taal werkelijk verwerven.
new-image-b2pmq
Voor de conferentie zijn de beste TPRS docenten over de hele wereld naar Amersfoort gekomen, zodat deelnemers hun lessen konden observeren en vragen konden stellen. Zo hebben we grote helden in de onderwijswereld ontmoet, bijvoorbeeld Susan Gross (bovenstaande foto) en Stephan Krashen (onderstaande foto). De twee dagen (7 en 8 oktober 2016) waren uitstekend verzorgd. Het waren zeer inspirerende dagen. Mevr. Lin en ik kunnen niet wachten om onze ideeën uit te werken en met jullie aan de slag te gaan!
周六见!
14522783_1674143469569244_6919011560797984817_n